SOMMERRESTAURANT 2020


OBS! Vi er naturligvis underlagt Corona-retningslinierne om at samle max. 100 personer. Derfor er det vigtigt, at du henvender dig til os, når du kommer, og at du er indstillet på at vente eller blive afvist, hvis vi allerede er 100 personer på gården. Du er velkommen til at give os et ring, inden du kommer, hvis du har brug for at vide, om der ser ud til at være plads. 

Onsdag til søndag i uge 30, forvandler vi igen i år Svejstrup Gl. Præstegård til restaurant, kaffebar, spillested og meget mere. Restaurant Bardok står for maden og Præstegården står for hyggen.

Gården er åben fra onsdag d.22. juli til søndag d.26. juli 2020 og med følgende program for dagene:

11.00: Gården åbner - hæng ud, spis en snack, en hjemmelavet pølse og drik en lemonade eller en kaffe og bliv hængende til dagens arrangementer. Bordbestilling ikke nødvendigt.

13.30-16.00: Clara og Viljas kagebod er åben i Klosterhaven

16.00: Køkkenet åbner for aftensmad. Menuen sammensætter vi og den koster 250 kr. pr. snude, plus drikkevarer og evt. snack eller dessert.

Søndag er anderledes - der er brunch fra kl.9.00 og efter brunch slukker og lukker årets restaurant.

Onsdag åbner gården først til aftensmad kl.16.00

Vel mødt!


Hilsen os fra Præstegården og Bardok

Book et bord med det samme lige her 


Program

Onsdag d.22. juli

18.00-19.30: Travellers Choice

Bag navnet Travellers Choice ligger en fælles passion for Nord Europæisk folkemusik, den danske sangskat og det at møde nye mennesker i øjenhøjde, og med en god melodi i ærmet. I bytte for gode sange og melodier har vi, i sådanne møder, fået gode sange og melodier igen.
Derfor består vores repertoire af et lykkeligt sammensurium af det bedste vi har fundet på vores vej. En musikalsk rejseguide til norden, om man vil.

Violin/vokal: Bodil Frimodt Rønnow // Fløjte/vokal: Johanne Buus Andersen


21.00-22.30:    MALMØ  

Maria Malmø og Asger Jakobsen spiller, når solen går ned på restaurantens første åbningsdag, og det bliver helt afgjort en speciel oplevelse. Sammen hedder de MALMØ og har fået musikanmeldere i både Danmark og udlandet til at juble. Køb din billet ved at Mobil Pay 100 kr. til 30246181.


Torsdag d.23. juli

14.00-16.00: BANJOBYGGEREN

Ole Arnbak fra Videbæk bygger banjoer af alle materialer Han udstiller og sælger nogle af dem torsdag eftermiddag. Ole fortæller gerne om banjobyggeriet og mon ikke der opstår lidt old time musik omkring hans udstilling. Fri entré og cafeen er åben, så du kan få slukket sult og tørst. 

Tag et smugkig her


17.00-18.00: Ska ´ du ha Græsk? 

Andreas og Uffe tager Præstegårdens gæster en tur med til det græske fastland og øerne. Sammen med den herboende græske sangerinde, Maria Deligianni, byder de på græsk blues, rebetiko, folkesange og selvfølgelig temaet fra filmen Zorba. Trim overskægget, skænk en kold ouzo on the rocks og nyd de liflige toner fra bouzouki, guitar og sang. Fri entré. Baren er åben.


18.00-19:00: José Alvizar - AKA EL PATRON (Live fra Michoacan De Ocampo, Mexico - via Facebook )

Albumaktuelle EL PATRON DEA, eller i daglig tale Jose Alvizar, spiller livekoncert direkte over internettet fra Mexico. Vi har siden sidste år pønset på at præsentere et udenlandsk musiknavn. Og i år gør vi det, da vi skal høre ægte, uforfalsket og autentisk mexicansk musik med harpe og hele molevitten. Kridt skoene og husk din store hat og penge til tequila. Fri entré. Baren er åben.


20.00-20.30: Bechs egne sange... 


21.-00-22.00: Daydreamers

Daydreamers dykker med ærefrygt ned i det nærmest grænseløse hav af folk/rock hits fra 70'erne, med numre af bl.a. The Band, Dylan og The Eagles. Daydreamers' fire medlemmer rummer tilsammen stor musikalsk erfaring og fire stærke vokaler, der gør, at de udødelige klassikere både bliver leveret med personlighed og sikkert musikalsk håndværk. Resultatet? Lyt med og døm selv.


Fredag d.24. juli

13.00-15.00: Naturvin og Kaukasisk musik

Naturvin buldrer frem som et upoleret, råt og smask-lækkert alternativ til de lidt kedelige og strømlinede supermarkedsvine. Derfor skal du bruge din fredag eftermiddag i selskab med Tobias Stampesøe og georgiske naturvine. Dyrket, lavet og fremmanet uden brug af nogen former for gift, sulfitter eller svovl. Tobias har boet og drevet restaurant i Georgien, hvor naturvin og simpel vinproduktion har sit arnested.

Samtidig spiller prisvindende og turnéaktuelle 'Orhan & Yossi' musik fra Istanbuls Caféer og den anatolske højslette. 

Du kan købe naturvin med hjem - og finde den rette flaske ved at drikke et glas til musikken, mens Tobias vil overfalde tilfældige gæster med mere eller mindre relevant viden og anekdoter om Georgien og naturvin. Ingen tilmelding nødvendig.


16.00-18.00: HSRKSTRT 

HSRKSTRT består af to mænd (og kollegaer) fra Fredericia, som spiller 5-strenget banjo og bas. Repertoiret er først og fremmest inspireret af amerikansk folk, blues og old time, men duoen kan efter eget udsagn finde på at spille hvad som helst, som vi finder sjovt. Fri entre. Baren er åben og kommer du lidt før musikken starter, kan du nå at købe et stykker lækker kage i Clara og Viljas kagebod (åben 13.30-16.00)


19.00-20.30: The Downshifters 

The Downshifters spiller akustisk blues- og rootsmusik i duo-form. Værktøjerne er slideguitar, banjo, bas og fodtrommer og repertoiret består af gamle klassiske blues-sange kombineret med originale kompositioner. Duoen består af brødrene Bjerre, der har baggrund i det østjyske musikmiljø. De har tidligere udgjort halvdelen af bandet The Cornfeds, der i løbet af '10-erne var aktive på både danske og europæiske bluesscener. Fri entré. Baren er åben.


21.00-23.00: Grapevines 

Grapevines er ganske enkelt velleveret Motown og soul musik, af bl.a. Kunstnere som Marvin Gaye, Stevie Wonder og Bruno Mars. Fri entré. Baren er åben.


Lørdag d. 25. juli

12.00-13.30: Cirkus Minimus

I verdens måske mindste cirkus kan børn og voksne opleve en rigtig hyggelig og sjov cirkusteaterforestilling. Det lille cirkustelt står klar. Publikum venter spændt. I teltet ligger Klovnen Minimus og snorker. Han er også cirkusdirektør - og han er frygtelig ked af det. Alle artisterne er rejst fordi pengekassen er tom. Enden er nær, men så får klovnen en god idé. Der kommer børn med på scenen. De optræder som akrobater, linedanserinder, jonglører - og en er verdens stærkeste dreng. Efter forestillingen kan børn og voksne kigge forbi og lave deres egne cirkuskunstner. Her er stykter, slack-lines, hulahop ringe, jongleringsbolde, balancetallerkner, så alle får en på opleveren, når de kigger forbi Cirkus Minimus cirkus-legeområde

Cirkusdirektøren i Cirkus Minimus er Peter Dalsgaard fra Svejstrup. I mere end 30 år har han arbejdet med sjov og engageret underholdning for børn og andre barnlige sjæle. Fri entré. Cafeen er åben.


16.00-18.00: Erikson & Mogensen

Erikson og Mogensen har gennem en menneskealder dyrket musik som deres passion. De har hver for sig spillet i flere bands gennem årene, og beriger derfor bandet med hver deres unikke spillestil. Duoen præsenterer en vifte af musikalske stilarter med en bearbejdning og fortolkning af kendte numre, der er værd at lytte til.


20.00-22.30: Bechs allstars 

Med alle de her forskellige corona regler, er vi liiidt i tvivl om vi må byde op til dans. Så i 2020 ånden, vil et specielt sammensat band, omdanne kendte dansehits til lyttevenlige versioner, som du simpelthen ikke kan lade være at vippe foden til. Kan man f.eks. Lade være at danse til Whitney Houstons hit "I wanna dance with somebody"? Vi må se om vi kan få dig til at blive siddende i sædet.


Søndag d. 26. juli

11.00-12.00: Buus Duo

Buus Duo består af søstrene Johanne Buus Andersen, fløjte, kandidat fra Det Jyske Musikkonservatorium og Sibelius Akademiet i Helsinki og Kirsten Buus Andersen, bratsch, bachelor fra Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhogskolan i Malmø. Buus Duo spiller musik af François Devienne (1759-1803), som var en fransk fagottist og fløjteprofessor. Han skrev hovedsageligt for træblæserinstrumenter samt operaer. Hans seks duoer for fløjte og bratsch indeholder hver to-tre satser, som groft sagt følger et fast-slow-fast mønster. De seks duetter blev udgivet i 1780 og er bemærkelsesværdige ved at være ud af et meget begrænset repertoire for denne besætning af instrumenter. I Deviennes særlige skrivestil har de to stemmer en ligeværdig rolle, hvilket var ret usædvanligt for perioden, hvor musikken blev komponeret. Gratis og ingen tilmelding nødvendig.